Banja Junaković

Banja junaković je smeštena na obodu istoimene park šume a od Apatina je udaljena 4,5 km. Njene vode potiču sa 700 m dubine i dostižu temperaturu od 50º C. Po svom kvalitetu spadaju u isti red kao i one u Karlovim Varima, Harkanju i Lipiku.

Počela je s radom 1983. godine a raspolaže sa 270 ležaja. 

Medicinske terapije obuhvataju lečenje svih vrsta reumatizma, ortopedskih i neuroloških oboljenja, ginekološki oboljenja kod žena i bračnog steriliteta.

Pored kompleksa od 10 otvorenih bazena, osmostazne kuglane i 4 teniska terena, gostima su na raspolaganju i zatvoreni bazen, 2 finske saune i teretana, podvodna i ručna masaža (anti - celulit, relaks, med i čokolada, refleksomasaža stopala, skrab marin spa tretman, holistička i aiurvedska masaža, arga terapija i limfna drenaža), što je obuhvaćeno povoljnim mini, dnevnim, vikend i sedmodnevnim paketima.

Kroz park šumu "Junaković" vodi staza zdravlja a biciklističkim stazama banja je povezana s obližnjim Apatinom i Prigrevicom (mogućnost iznajmljivanja bicikla).

Banja "Junaković" ima sve mogućnosti za organiziranje seminara (2 sale za 100 osoba opremljene AV opremom), prolaznih ručkova i proslava (restoran kapaciteta 450 osoba).

Od 24. marta 2009. godine u funkciji je i osmostazna kuglana "Banja Junaković"napravljena po standardima Svjetske kuglaške federacije WNBA - NBC, tako da se ovde mogu organizovati sva takmičenja, za sve uzrasne kategorije.

Više informacija možete pronaći ovde:

http:http://banja-junakovic.rs/