Izleti

Priroda koja okružuje Apatin prepuna je mesta idealnih za posetu u vidu izleta.

Kao stvoreno za ovu namenu jeste poluostrvo koje na Dunavu kod Apatina gradi prelep veštački zaliv. Ovo poluostrvo pokriveno šumom prepuno je izuzetno lepih mesta idealnih za uživanje u prirodi.

Topliji deo godine idealan je za obilazak ove lokacije, a mogućnosti je pregršt, od kupanja na velikom broju neodoljivih plažica do roštiljanja sa prijateljima uz nadaleko poznato apatinsko pivo. 

Pored poluostrva, mesta za izlet je još mnogo, posebno uz obalu Dunava. Neverovatno lepa priroda sa sjajnom plažom karakteristike su lokacije popularno zvane Harčaš gde se nalazi i istoimena čarda. 


Svi koji žele da objedine boravak u prirodi sa konzumiranjem hrane pripremljene od strane profesionalaca, moraju posetiti ovu lokaciju.

Svakako da je samostalno pripremanje hrane i ovde moguće. Plaža je prelepa i dovoljno duga da nudi brojne mogućnosti.

Još jedno od brojnih mesta pogodnih za izlet u okolini Apatina predstavlja Pčela čarda, popularno zvana kupusinska čarda.

Ovo mesto  nudi brojne mogućnosti, od igranje odbojke na pesku, malog fudbala na travi, preko kartanja u hladovini čarde ili pripremanja hrane u specijalno za to uređenim objektima, pa sve do uživanja u vožnji čamcem ili kupanju u prijatno toploj vodi Dunava.