Kupanje

Apatin je idealno mesto za sve one koji žele da odu na letovanje, a da za malo novca dobiju izuzetno mnogo.

Čari letnjeg kupanja u Apatinu moguće je iskusiti obilaskom reke Dunav ili kompleksa bazena Banje Junaković. 

 

Kupanje na Dunavu:

Kupanje na Dunavu kod Apatina, pa to je nešto što se ne propušta.   

Apatin tokom vrelih letnjih dana neodoljivo podseća na primorsko mesto. Klimatski uslovi ovog područja izuzetno su pogodni za kupališni turizam. Temperatura vazduha u letnjim mesecima često prelazi brojku od 40оC, dok je temperatura vode tada takva da odgovara svakome.

Ako ste avanturista i volite da otkrivate nova mesta, dođite, Dunav kod Apatina prepun je mesta koja treba otkriti i istražiti. Bezbrojne skrivene plaže sigurno će svakoga ostaviti bez daha. Dolazak do plaža sam po sebi predstavlja avanturu, a kada se stigne do prve, želja za ostankom i zaustavljanjem vremena normalne su pojave.

Ako ste porodičan čovek i volite mirnu reku, nema problema, Dunav kod Apatina poseduje i jedan ogroman zaliv sa prelepom polukružnom plažom, mirnom i prijatno hladnom vodom. Zaliv nudi mogućnost biranja između delova sa plitkom i dubokom vodom. Na plaži se nalazi teren za basket na betonu, kao i teren za odbojku na pesku, tako da je zabava zagarantovana. 

Pravi biser Dunava na čitavom toku predstavlja ostrvo koje se svake godine u letnjem periodu pojavi na sredini reke, na svega nekoliko stotina metara od samog Apatina. Ovo neverovatno mesto idealno je za uživanje u kupanju. Bezbrojni bazenčići sa toplom vodom, prelep beli pesak i jedinstven pogled na velelepni pravoslavni hram na obali stvaraju neverovatan ugođaj koji treba iskusiti. Zaista jedinstven spoj blizine netaknute prirode kopačkog rita u Hrvatskoj "preko puta" i grada Apatina utiču da bar na trenutak ostanete hipnotisani.  

 

Kupanje na bazenima Banje Junaković:

Kada se govori o otvorenim bazenima Banje Junaković, treba reći da se kompleks sastoji od 10 otvorenih bazena čija je temperatura, dubina i funkcionalnost prilagođena različitim potrebama i željama posetilaca.

Gostima Banje Junaković na raspolaganju je kompleks otvorenih bazena sa vodenim toboganom, skakaonicom i masažerima.

Olimpijski bazen – temperatura vode oko 22°C
Terapijski bazen sa mostićem – geotermalna voda temperature oko 32°C
Dečiji bazen, okrugli – geotermalna voda temperature oko 32°C
Bazen sa 5-metarskom skakaonicom – temperatura vode oko 22°C
Bazen sa pečurkom i vodenim toboganom, u 3 nivoa – temperatura vode oko 22°C

Otvoreni bazeni sa geotermalnom vodom u funkciji su od 1. maja do kraja septembra meseca.

U sklopu otvorenih bazena nalazi se i teren za odbojku na pesku.